Wat is HSDD?

HSDD staat voor Hypoactive Sexual Desire Disorder en wordt door de World Health Organization erkend als een emotionele aandoening. Bij HSDD is sprake van een ernstig seksueel verlangen en lijdensdruk, ofwel: geen zin bij seks ervaren je als een probleemem en je er echt.

Sinds 1994 is HSDD de officiële term die is beschreven in de Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, Fourth Edition, Text Revision (DSM-IV TRģ), een publicatie van de American Psychiatric Association[1]. De FDA heeft een eerste richtlijn uitgegeven in 2000 uitwerking voor de ontwikkeling van nieuwe behandelingen voor seksuele stoornissen, waaronder HSDD, staan ​​beschreven.

Uit volgende tekst staat beschreven:

Aanhoudend van recidiverend gebrek aan seksuele fantasieŽn en verlangen naar seksuele activiteit. Bij de beoordeling van het gebrek van het ontbreken wordt gehouden met factoren die van invloed zijn op het seksuele functioneren zoals leeftijd, sekse en de levenswijze

De oorzaak veroorzaken van relatieproblemen

De seksuele disfunctie is niet eerder te schrijven aan een andere seksuele disfunctie en is niet volledig het gevolg van de directe lichamelijke effecten van een middel (bijvoorbeeld drug, resultaat) van een aandoening

Tevens staat Hypoactive Sexual Desire Disorder beschreven in de ICD-10 Classifications of Mental and Behavourial disorder, Clinical beschrijvingen en diagnostische richtlijnen van de World Health Organization (code F52.0).

Diagnostische en statistische handleiding voor geestelijke aandoeningen. 4e druk. Washington, DC: American Psychiatric Association; 1994.